Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
VILLA ZORILOR MERLOT SEC
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare Zoresti
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte si maturat in butoaie de stejar timp de 6 luni.
CLIMA: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud - carpatica.
SOL: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
SOI: Merlot 100%
ALCOOL: 14,00% vol.
VINIFICARE: parcelele din care provin strugurii destinati acestui vin ofera conditii optime de clima si sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care se face si o selectie calitativa. Urmeaza zdrobirea si desciorchinarea. Mustuiala fermenteaza in cisterne de inox cu temperatura controlata, perioada in care are loc si macerarea urmarita foarte atent. Ulterior, vinul este tras in barrique-uri unde are loc fermentatia malolactica si maturarea timp de 6 9 luni, dupa care vinul este imbuteliat.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii. Olfactiv: fructe rosii coapte, arome de cafea si condimente, usoare note de vanilie si lemn. Gustativ: sec, intens, corp puternic, textura buna, tanini echilibrati, post-gust de durata.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 gradeCelsius. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare Zoresti
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte si maturat in butoaie de stejar timp de 6 luni.
CLIMA: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud - carpatica.
SOL: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
SOI: Merlot 100%
ALCOOL: 14,00% vol.
VINIFICARE: parcelele din care provin strugurii destinati acestui vin ofera conditii optime de clima si sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care se face si o selectie calitativa. Urmeaza zdrobirea si desciorchinarea. Mustuiala fermenteaza in cisterne de inox cu temperatura controlata, perioada in care are loc si macerarea urmarita foarte atent. Ulterior, vinul este tras in barrique-uri unde are loc fermentatia malolactica si maturarea timp de 6 9 luni, dupa care vinul este imbuteliat.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii. Olfactiv: fructe rosii coapte, arome de cafea si condimente, usoare note de vanilie si lemn. Gustativ: sec, intens, corp puternic, textura buna, tanini echilibrati, post-gust de durata.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 gradeCelsius. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.375L |
Tara Origine | ROMANIA |