Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificare
Parcelele din care provin strugurii destinati acestui vin ofera conditii optime de clima si sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care intervine si o selectie calitativa. Urmeaza zdrobirea si desciorchinarea. Mustuiala fermenteaza in cisterne de inox cu temperatura controlata, perioada in care are loc si macerarea, urmarita foarte atent. Ulterior, vinul este tras in barrique-uri, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea timp de 6 -9 luni, dupa care vinul este imbuteliat.
Note de degustare
Vizual: limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii. Olfactiv: fructe rosii coapte, arome de cafea si condimente, usoare note de vanilie si lemn. Gustativ: sec, intens, corp puternic, textura buna, tanini echilibrati, postgust de durata.
Temperatura servire: 16 grade Celsius.
Asocieri culinare: se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Parcelele din care provin strugurii destinati acestui vin ofera conditii optime de clima si sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care intervine si o selectie calitativa. Urmeaza zdrobirea si desciorchinarea. Mustuiala fermenteaza in cisterne de inox cu temperatura controlata, perioada in care are loc si macerarea, urmarita foarte atent. Ulterior, vinul este tras in barrique-uri, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea timp de 6 -9 luni, dupa care vinul este imbuteliat.
Note de degustare
Vizual: limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii. Olfactiv: fructe rosii coapte, arome de cafea si condimente, usoare note de vanilie si lemn. Gustativ: sec, intens, corp puternic, textura buna, tanini echilibrati, postgust de durata.
Temperatura servire: 16 grade Celsius.
Asocieri culinare: se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |