Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Daca Toscana este considerata epicentrul vinurilor italiene, vinurile de Montalcino (Brunello si Rosso) sunt cele mai reprezentative pentru regiunea aceasta. In panteonul criticilor de vin, Brunello este recunoscut drept pentru unul din cele mai bune vinuri din lume, nu doar italiene. Strugurii sunt alesi manual la sfarsitul verii, cand sunt perfect copti, de obicei in octombrie. Fermentarea are loc in otel inoxidabil pentru 15-20 zile. Farmecul unui vin complex, ca Brunello di Montalcino, deriva din perioada de invechire, in care vinul proaspat fermentat se maturizeaza si asimileaza lent arome si parfumuri de la lemnul butoaielor. Vinul ramane in stejar timp de cel putin 2 ani si apoi inca 6 luni in sticle. Inainte de imbuteliere, vinul este depozitat intr-un mediu cu temperatura controlata pana la lansarea sa pe piata, incepand (cel mai devreme) cu al cincilea an de la recoltare. Maturarea: 20 luni in butoaie de stejar 25hl; 4 luni in barrique; stocare: 24 luni, 6 luni rafinament in sticle.
Villa al Cortile este situata in regiunea Brunello di Montalcino, o zona usor deluroasa ce inconjoara orasul Montalcino. Cu expunere catre Sud-Est, vita de vie beneficiaza de briza marii ce vine dinspre Maremma (districtul Grosseto), factor care reduce umiditatea, adauga prospetime si intensifica aromele. Sangiovese este un strugure sensibil la terroir. Tinta companiei a fost sa obtina vinuri puternice, complexe si fine. Pentru a obtine ceea ce se dorea, strugurii trebuiau sa exprime originea locului, terroir-ului. De aceea au fost culesi manual la maturitate deplina. Maturarea si imbutelierea se face la proprietate.
Note degustare:
Culoare rosu-inchis, aproape opac, buchet rotund cu arome complexe de lemn si cirese negre coapte, puternic si stilat. Gustul este elegant, dominat de fructe coapte, cu taninuri bune. Postgust lung de castane.
Asociere culinara: fripturi, branza veche.
Temperatura de servire: 20 grade Celsius.
Soi: Sangiovese.
Anul de recolta: 2009.
Treapta de calitate: DOCG (Italia).
Villa al Cortile este situata in regiunea Brunello di Montalcino, o zona usor deluroasa ce inconjoara orasul Montalcino. Cu expunere catre Sud-Est, vita de vie beneficiaza de briza marii ce vine dinspre Maremma (districtul Grosseto), factor care reduce umiditatea, adauga prospetime si intensifica aromele. Sangiovese este un strugure sensibil la terroir. Tinta companiei a fost sa obtina vinuri puternice, complexe si fine. Pentru a obtine ceea ce se dorea, strugurii trebuiau sa exprime originea locului, terroir-ului. De aceea au fost culesi manual la maturitate deplina. Maturarea si imbutelierea se face la proprietate.
Note degustare:
Culoare rosu-inchis, aproape opac, buchet rotund cu arome complexe de lemn si cirese negre coapte, puternic si stilat. Gustul este elegant, dominat de fructe coapte, cu taninuri bune. Postgust lung de castane.
Asociere culinara: fripturi, branza veche.
Temperatura de servire: 20 grade Celsius.
Soi: Sangiovese.
Anul de recolta: 2009.
Treapta de calitate: DOCG (Italia).
Producator | PICCINI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | MONTELPUCIANO |
Regiune viticola | TOSCANA |