Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Climat
Anul a inceput cu o iarna blanda, cu temperaturi chiar ridicate pentru acest anotimp, atingand valorimaxime de pana la 15°C.
Ninsorile generoase din luna ianuarie au compensat precipitatiile reduse din lunile februarie,martie si aprilie. Acesti factori climatici au acceleratusor pornirea in vegetatie a vitei-de-vie.
Regiunea viticola Dealu Mare a fost lovita de grindina catre finalul primaverii. Acest factor a avutun impact major asupra recoltei, reducand la jumatate potentialul productiei.
In schimb, strugurii ramasi s-au bucurat de acces la mai multe resurse minerale, fizico-chimice si de continut de zahar ridicat. Temperaturile din perioada verii si toamnei s-au incadrat in valorile normale din ultimii ani, iar precipitatiile de pe toata durata anului au ajuns la 646 l/mp.
Vinificare
Strugurii au fost recoltati la sfarsitul lunii august. Dupa zdrobire si dezciorchinare, au trecut printr-o scurta perioada de macerare la temperatura foarte scazuta, cu scopul de a extrage cat mai multe arome naturale specifice soiului. Ca vas de vinificare a fost aleasa o cisterna de beton, in care fermentarea a avut loc la temperatura controlata (16°C) timp de trei saptamani.
Date istorice
Parcelele de Sauvignon Blanc se intind pe o suprafata de 6.86 ha cu o inclinatie foarte lina, la o altitudine de 243 - 274 metri. Expunerea sud-vestica asigura o cantitate mare de lumina si caldura foarte prielnice pentru struguri. Numele Coltul Pietrei pe care il poarta aceasta gama a fost inspirat de denumirea data de localnici regiunii unde via este plantata, ca urmare a continutului foarte ridicat de piatra si calcar din sol. Acestea sunt de altfel foarte favorabile pentru vita-de-vie, conferindu-i o mineralitate aparte vinului obtinut din aceasta.
Note degustative
Vinul sec incanta cu arome de fructe exotice, flori de soc si eucalipt. Notele minerale din vin ii dau prospetime si echilibru, iar corpolenta medie si post-gustul prelungit il fac foarte placut.
Se recomanda consumarea la temperatura de 8°C alaturi de preparate din peste sau fructe de mare.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Anul a inceput cu o iarna blanda, cu temperaturi chiar ridicate pentru acest anotimp, atingand valorimaxime de pana la 15°C.
Ninsorile generoase din luna ianuarie au compensat precipitatiile reduse din lunile februarie,martie si aprilie. Acesti factori climatici au acceleratusor pornirea in vegetatie a vitei-de-vie.
Regiunea viticola Dealu Mare a fost lovita de grindina catre finalul primaverii. Acest factor a avutun impact major asupra recoltei, reducand la jumatate potentialul productiei.
In schimb, strugurii ramasi s-au bucurat de acces la mai multe resurse minerale, fizico-chimice si de continut de zahar ridicat. Temperaturile din perioada verii si toamnei s-au incadrat in valorile normale din ultimii ani, iar precipitatiile de pe toata durata anului au ajuns la 646 l/mp.
Vinificare
Strugurii au fost recoltati la sfarsitul lunii august. Dupa zdrobire si dezciorchinare, au trecut printr-o scurta perioada de macerare la temperatura foarte scazuta, cu scopul de a extrage cat mai multe arome naturale specifice soiului. Ca vas de vinificare a fost aleasa o cisterna de beton, in care fermentarea a avut loc la temperatura controlata (16°C) timp de trei saptamani.
Date istorice
Parcelele de Sauvignon Blanc se intind pe o suprafata de 6.86 ha cu o inclinatie foarte lina, la o altitudine de 243 - 274 metri. Expunerea sud-vestica asigura o cantitate mare de lumina si caldura foarte prielnice pentru struguri. Numele Coltul Pietrei pe care il poarta aceasta gama a fost inspirat de denumirea data de localnici regiunii unde via este plantata, ca urmare a continutului foarte ridicat de piatra si calcar din sol. Acestea sunt de altfel foarte favorabile pentru vita-de-vie, conferindu-i o mineralitate aparte vinului obtinut din aceasta.
Note degustative
Vinul sec incanta cu arome de fructe exotice, flori de soc si eucalipt. Notele minerale din vin ii dau prospetime si echilibru, iar corpolenta medie si post-gustul prelungit il fac foarte placut.
Se recomanda consumarea la temperatura de 8°C alaturi de preparate din peste sau fructe de mare.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Producator | VITIS METAMORFOSIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SAUVIGNON BLANC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |