Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Climat
In anul 2018, s-au inregistrat precipitatii relativ abundente in regiunea noastra viticola, de 778 litri/mp. Cele mai ridicate valori s-au atins inlunile de primavara, in iunie, in octombrie si in noiembrie. Totodata, temperaturile minime inregistrate au fost foarte scazute iarna (-15°C) si primavara (-3°C). Factorii climatici ai acestui an au permis coacerea uniforma, optima a strugurilor, fiind culesi la maturitate deplina, catre finalul lunii septembrie.
Vinificare
Strugurii au fost vinificati folosind tehnologia moderna a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scazute in interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atentie aromele, iar fermentatia a inceput in vase de inox la temperaturi de 17°C si a continuat in barrique-uri de stejar. La sfarsitul fermentatiei, vinul a ramas pentru invechire timp de 6 luni in aceleasi butoaie. Apoi vinul a fost imbuteliat si depozitat in crama pentru desavarsirea gustului.
Date istorice
Parcelele de Chardonnay se intind pe o suprafata de 1.45 ha pe o colina retrasa din podgoria Dealu Mare. Expunerea sud-vestica asigura o cantitate mare de lumina si caldura foarte prielnice pentru struguri. Numele Coltul Pietrei pe care il poarta aceasta gama a fost inspirat de denumirea data de localnici regiunii unde via este plantata, ca urmare a continutului foarte ridicat de piatra si calcar din sol. Acestea sunt de altfel foarte favorabile pentru vita-de-vie, conferindu-i o mineralitate aparte vinului obtinut din aceasta.
Note degustative
Vinul are o culoare galben-pai cu usoare inflexiuni aurii, iar buchetul aromatic se deschide treptat - de la fructe verzi dulci pana la fagure de miere si chiar impresii ierbos-citrice. Onctuozitatea specifica soiului Chardonnay este prezenta in armonie cu mineralitatea specifica gamei Coltul Pietrei, scotand in evidenta un vin vioi.
Se recomanda consumarea la 8-10°C alaturi de peste, fructe de mare sau carne de pasare.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
In anul 2018, s-au inregistrat precipitatii relativ abundente in regiunea noastra viticola, de 778 litri/mp. Cele mai ridicate valori s-au atins inlunile de primavara, in iunie, in octombrie si in noiembrie. Totodata, temperaturile minime inregistrate au fost foarte scazute iarna (-15°C) si primavara (-3°C). Factorii climatici ai acestui an au permis coacerea uniforma, optima a strugurilor, fiind culesi la maturitate deplina, catre finalul lunii septembrie.
Vinificare
Strugurii au fost vinificati folosind tehnologia moderna a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scazute in interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atentie aromele, iar fermentatia a inceput in vase de inox la temperaturi de 17°C si a continuat in barrique-uri de stejar. La sfarsitul fermentatiei, vinul a ramas pentru invechire timp de 6 luni in aceleasi butoaie. Apoi vinul a fost imbuteliat si depozitat in crama pentru desavarsirea gustului.
Date istorice
Parcelele de Chardonnay se intind pe o suprafata de 1.45 ha pe o colina retrasa din podgoria Dealu Mare. Expunerea sud-vestica asigura o cantitate mare de lumina si caldura foarte prielnice pentru struguri. Numele Coltul Pietrei pe care il poarta aceasta gama a fost inspirat de denumirea data de localnici regiunii unde via este plantata, ca urmare a continutului foarte ridicat de piatra si calcar din sol. Acestea sunt de altfel foarte favorabile pentru vita-de-vie, conferindu-i o mineralitate aparte vinului obtinut din aceasta.
Note degustative
Vinul are o culoare galben-pai cu usoare inflexiuni aurii, iar buchetul aromatic se deschide treptat - de la fructe verzi dulci pana la fagure de miere si chiar impresii ierbos-citrice. Onctuozitatea specifica soiului Chardonnay este prezenta in armonie cu mineralitatea specifica gamei Coltul Pietrei, scotand in evidenta un vin vioi.
Se recomanda consumarea la 8-10°C alaturi de peste, fructe de mare sau carne de pasare.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Producator | VITIS METAMORFOSIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CHARDONNAY |
Litraj | 0.75L |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALUL MARE |