Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vin rosu sec.
Tara de Origine: Italia
Regiunea: Toscana
Soiuri: Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Concentratie Alcoolica:13,5% vol
Tignanello este produs exclusiv din podgoria cu acelasi nume, o parcelade 140 de acri( 57 hectare), cu soluri calcaroase, bogate si o expunere de sud-vest, la 1150-1325 de picioare ( 350-400 metri ) deasupra nivelului marii, la mosia Tignanello. Acesta a fost primul vin Sangiovese invechit in butoaie micide stejar, primul vin rosu modern care utiliza astfel de soiuri non-traditionale precum Cabernet Sauvignon si Franc in amestec, si printre primele vinuri rosii din zona Chianti Classico, care a fost produs faraa avea vin alb in compozitie. Vinul, numit initial Chianti Classico Riserva vigneto Tignanello ( un Chianti Classico Riserva din podgoria Tignanello ), a fost produs pentru prima datain 1970. Din 1982 se foloseste acelasi procent de stuguri negri: 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon si 5% Cabernet Franc.
Tignanello este imbuteliat numai in recolte favorabilesi nu a fost produs in 1972 ,1973, 1974, 1976,1984,1992 si 2002.
Note de degustare: Vin rosu din regiunea Toscana Italia, invechit in butoaie de stejar timp de 12 luni. Gust fructos, bogat si complex, nuante de lemn de stejar, culoare rosu rubiniu, gust final persistent.
Tara de Origine: Italia
Regiunea: Toscana
Soiuri: Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Concentratie Alcoolica:13,5% vol
Tignanello este produs exclusiv din podgoria cu acelasi nume, o parcelade 140 de acri( 57 hectare), cu soluri calcaroase, bogate si o expunere de sud-vest, la 1150-1325 de picioare ( 350-400 metri ) deasupra nivelului marii, la mosia Tignanello. Acesta a fost primul vin Sangiovese invechit in butoaie micide stejar, primul vin rosu modern care utiliza astfel de soiuri non-traditionale precum Cabernet Sauvignon si Franc in amestec, si printre primele vinuri rosii din zona Chianti Classico, care a fost produs faraa avea vin alb in compozitie. Vinul, numit initial Chianti Classico Riserva vigneto Tignanello ( un Chianti Classico Riserva din podgoria Tignanello ), a fost produs pentru prima datain 1970. Din 1982 se foloseste acelasi procent de stuguri negri: 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon si 5% Cabernet Franc.
Tignanello este imbuteliat numai in recolte favorabilesi nu a fost produs in 1972 ,1973, 1974, 1976,1984,1992 si 2002.
Note de degustare: Vin rosu din regiunea Toscana Italia, invechit in butoaie de stejar timp de 12 luni. Gust fructos, bogat si complex, nuante de lemn de stejar, culoare rosu rubiniu, gust final persistent.
Producator | MARCHESI ANTINORI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |