Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile noastre din Sebes Alba. Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina, la sfarsitul lunii septembrie. Dupa o macerare peliculara de 5 ore, la temperatura de 12 grade Celsius, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 grade Celsius, timp de 25 zile. Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american. Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.
Note de degustare
Un vin galben-pai, in care aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric din stejar adauga note fine de vanilie si picante de nucsoara.
Asocieri culinare: peste sau pui, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.
Temperatura de servire: 10 -12 grade Celsius.
Distinctii:
Medalia de argint - International Wine Contest, 2014;
Medalie de argint - International Wine Contest - www.vinul.ro;
Medalie de bronz - Decanter World Wine Awards, 2013;
Medalie de Argint International Wine Contest Bucharest, 2013;
Medalie de Aur- Concursul National de Vinuri Strugurele de Aur 2012;
Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles, 2012;
Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest, 2012;
Mentiune - Decanter World Wine Awards, 2012;
Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest, 2011;
Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile noastre din Sebes Alba. Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina, la sfarsitul lunii septembrie. Dupa o macerare peliculara de 5 ore, la temperatura de 12 grade Celsius, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 grade Celsius, timp de 25 zile. Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american. Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.
Note de degustare
Un vin galben-pai, in care aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric din stejar adauga note fine de vanilie si picante de nucsoara.
Asocieri culinare: peste sau pui, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.
Temperatura de servire: 10 -12 grade Celsius.
Distinctii:
Medalia de argint - International Wine Contest, 2014;
Medalie de argint - International Wine Contest - www.vinul.ro;
Medalie de bronz - Decanter World Wine Awards, 2013;
Medalie de Argint International Wine Contest Bucharest, 2013;
Medalie de Aur- Concursul National de Vinuri Strugurele de Aur 2012;
Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles, 2012;
Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest, 2012;
Mentiune - Decanter World Wine Awards, 2012;
Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest, 2011;
Producator | THE ICONIC ESTATE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CHARDONNAY |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |