Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Anul 2018, un an cu o primavara calda, timpurie si secetoasa urmata de o vara cu precipitatii insemnate si o toamna blanda, ne-a oferit o recoltă de o calitate deosebită pentru vinurile albe. Riesling-ul de Rin, Sauvignon-ul si Tămâioasa Românească s-au evidențiat prin păstrarea aromelor si un bun echilibru general.
Povestea vinului Terra Romana Milenium Alb 2018 a început bineînțeles cu recolta din toamna lui 2018. Culeși manual, strugurii au fost răciți înaintea prelucrării, apoi mustul limpezit gravitațional a fermentat la o temperatura de 17°C în vase de inox. Fiecare soi a fost cules și prelucrat separat la momentul optim de recoltare. Am selecționat apoi din fiecare soi lotul de vin cel mai reprezentativ pentru asamblajul căruia îi era destinat și am realizat pe îndelete asamblajul. Cele trei soiuri alese au participat fiecare cu specificul său: astfel, rieslingul de Rin a venit cu latura minerală, crocantă, de kiwi; sauvignon-ul cu note de grapefruit roșu și fructe exotice, iar tămâioasa românească a completat cu notele sale elegante de trandafir și busuioc.
O parte din sauvignon a fost maturat în butoaie din lemn francez cu o vechime de 1 și 2 ani și cu maturare pe drojdii, pentru o perioadă de 3 luni. De aici onctuozitatea discretă a acestui vin.
Povestea vinului Terra Romana Milenium Alb 2018 a început bineînțeles cu recolta din toamna lui 2018. Culeși manual, strugurii au fost răciți înaintea prelucrării, apoi mustul limpezit gravitațional a fermentat la o temperatura de 17°C în vase de inox. Fiecare soi a fost cules și prelucrat separat la momentul optim de recoltare. Am selecționat apoi din fiecare soi lotul de vin cel mai reprezentativ pentru asamblajul căruia îi era destinat și am realizat pe îndelete asamblajul. Cele trei soiuri alese au participat fiecare cu specificul său: astfel, rieslingul de Rin a venit cu latura minerală, crocantă, de kiwi; sauvignon-ul cu note de grapefruit roșu și fructe exotice, iar tămâioasa românească a completat cu notele sale elegante de trandafir și busuioc.
O parte din sauvignon a fost maturat în butoaie din lemn francez cu o vechime de 1 și 2 ani și cu maturare pe drojdii, pentru o perioadă de 3 luni. De aici onctuozitatea discretă a acestui vin.
Producator | SERVE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALUL MARE |