Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
PRINCE STIRBEY TAMAIOASA ROMANEASCA
Culoare: alb
Gust: sec
Soi Romanesc: Tamaioasa Romaneasca
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince Stirbey
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 14,0
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Acest soi de struguri - Tamaioasa romaneasca - este o dovada a peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani. Descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, acest soi a ajuns in podgoria olteneasca probabil cu taranii greci si romani in timpul Imperiului Roman.
Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, de scortisoara, muscat, trandafiri si fructe exotice, intarit de un rest de zahar, bine echilibrat de o aciditate care-i confera prospetime.
ASOCIERE CULINARA: Vinificat in sec, acest vin se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
ASOCIERE CULINARA: Cules tarziu si vinificat demidulce, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte. Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
Culoare: alb
Gust: sec
Soi Romanesc: Tamaioasa Romaneasca
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince Stirbey
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 14,0
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Acest soi de struguri - Tamaioasa romaneasca - este o dovada a peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani. Descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, acest soi a ajuns in podgoria olteneasca probabil cu taranii greci si romani in timpul Imperiului Roman.
Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, de scortisoara, muscat, trandafiri si fructe exotice, intarit de un rest de zahar, bine echilibrat de o aciditate care-i confera prospetime.
ASOCIERE CULINARA: Vinificat in sec, acest vin se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
ASOCIERE CULINARA: Cules tarziu si vinificat demidulce, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte. Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
Producator | STIRBEY |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |