Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
PRINCE STIRBEY EXTRA BRUT
Culoare: Alb
Gust: Extra brut
Metoda de fermentare: Champenoise
Denumire Vin Spumant: Spumant (RO)
Tara de provenienta: Romania
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince STIRBEY
Tarie alcoolica (% vol.):
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Pe la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania constatatau ca soiul de Cramposie este potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Noi am inceput primele incercari cu recolta 2008 de Cramposie pe care am vinificat-o conform metodei traditionale champenoise: dupa prima fermentare a urmat cea de a doua fermentare in sticle de 0,75 litri, vinul maturandu-se pe drojdie in sticle, in jur de 18 luni.
In ultimele 3 saptamani, sticlele au fost puse in pozitie inclinata pe pupitre de remuaj, unde au fost rotite cu grija zilnic, pana cand toate drojdiile s-au depus in gatul sticlelor. A urmat procedura de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, rezultand astfel dupa inchiderea sticlelor cu dopuri ciuperca un spumant brut nature.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si eleganta a rezultat un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
ASOCIERE CULINARA: Varietati de aperitive: de la branzeturi invechite, somon, prosciutto, pana la pachetele de primavara si bruschette cu rosii sau simplu, ca aperitiv.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 grade Celsius.
Culoare: Alb
Gust: Extra brut
Metoda de fermentare: Champenoise
Denumire Vin Spumant: Spumant (RO)
Tara de provenienta: Romania
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince STIRBEY
Tarie alcoolica (% vol.):
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Pe la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania constatatau ca soiul de Cramposie este potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Noi am inceput primele incercari cu recolta 2008 de Cramposie pe care am vinificat-o conform metodei traditionale champenoise: dupa prima fermentare a urmat cea de a doua fermentare in sticle de 0,75 litri, vinul maturandu-se pe drojdie in sticle, in jur de 18 luni.
In ultimele 3 saptamani, sticlele au fost puse in pozitie inclinata pe pupitre de remuaj, unde au fost rotite cu grija zilnic, pana cand toate drojdiile s-au depus in gatul sticlelor. A urmat procedura de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, rezultand astfel dupa inchiderea sticlelor cu dopuri ciuperca un spumant brut nature.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si eleganta a rezultat un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
ASOCIERE CULINARA: Varietati de aperitive: de la branzeturi invechite, somon, prosciutto, pana la pachetele de primavara si bruschette cu rosii sau simplu, ca aperitiv.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 grade Celsius.
Producator | STIRBEY |
---|---|
Culoare | ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |