Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
PRINCE STIRBEY NOVAC
Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Novac
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince Stirbey
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2011
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Parintii genetici ai acestui soi Negru vartos din Sudul Romaniei si Saperavi din Georgia leaga doua dintre cele mai vechi regiuni viticole din Europa intr-un soi unic, nascut in podgoria Dragasani.
Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, din acesti struguri iese un vin care nu se subordoneaza mainstream-ului vinurilor din toata lumea nu e un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninilor ramane discreta in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.
ASOCIERE CULINARA: ideal pentru preparatele de carne din bucataria romaneasca, asociindu-se de minune cu felul in care gatim acasa carnea - de la friptura de porc si pana la vanat, branzeturi romanesti traditionale.
Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Novac
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Prince Stirbey
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2011
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl
Producator: Agricola Stirbey
CARACTERIZARE: Parintii genetici ai acestui soi Negru vartos din Sudul Romaniei si Saperavi din Georgia leaga doua dintre cele mai vechi regiuni viticole din Europa intr-un soi unic, nascut in podgoria Dragasani.
Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, din acesti struguri iese un vin care nu se subordoneaza mainstream-ului vinurilor din toata lumea nu e un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninilor ramane discreta in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.
ASOCIERE CULINARA: ideal pentru preparatele de carne din bucataria romaneasca, asociindu-se de minune cu felul in care gatim acasa carnea - de la friptura de porc si pana la vanat, branzeturi romanesti traditionale.
Producator | STIRBEY |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |