Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Culoarea acestui vin roze se obține prin macerația strugurilor roșii. Vinificatorii au optat pentru această metodă de vinificație nonintervenționistă pentru a păstra puritatea și prospețimea fructului. După această „infuzie” de câteva ore, mustul își continuă fermentația în cuve de inox cu temperatură controlatăm pentru a păstra expresivitatea soiurilor utilizate.
Note de Degustare: Culoare roz cristalin, cu nuanțe de violet și o bună limpiditate. Olfactiv, Solo Quinta Roze din recolta 2019 se distinge prin arome fructate roșii și negre (fragi, mure, afine), flori de primăvară (violeta, tipică pentru soiul Merlot), toate pe un fond mineral ce apare an de an în acest Cuvee. Aciditatea foarte bună susține un vin complex și nobil, în care observăm prezența taninilor lejeri, tipici Cabernetului Sauvignon. Finalul este unul intens, bazat pe note de citrice (portocală roșie și grapefruit). Un roze ce se distinge prin finețe și prospețime.
Recomandăm acest vin cu: Sushi; Bucătărie asiatică; Salate cu pește; Preparate la cuptor pe bază de curcan; Somon la grătar sau la cuptor; Fructe de mare; Tartar de ton sau somon; Potârniche; Pește de talie medie; Brânzeturi semitari; Deserturi cu piersici, caise; Prăjitură cu fructe confiate
Soiuri : Merlot (50%); Cabernet Sauvignon (45%); Novac (2%); Negru de Drăgășani (2%), Pinot Grigio (1%)
Temperatură de servire/consum | 6/10° C
Note de Degustare: Culoare roz cristalin, cu nuanțe de violet și o bună limpiditate. Olfactiv, Solo Quinta Roze din recolta 2019 se distinge prin arome fructate roșii și negre (fragi, mure, afine), flori de primăvară (violeta, tipică pentru soiul Merlot), toate pe un fond mineral ce apare an de an în acest Cuvee. Aciditatea foarte bună susține un vin complex și nobil, în care observăm prezența taninilor lejeri, tipici Cabernetului Sauvignon. Finalul este unul intens, bazat pe note de citrice (portocală roșie și grapefruit). Un roze ce se distinge prin finețe și prospețime.
Recomandăm acest vin cu: Sushi; Bucătărie asiatică; Salate cu pește; Preparate la cuptor pe bază de curcan; Somon la grătar sau la cuptor; Fructe de mare; Tartar de ton sau somon; Potârniche; Pește de talie medie; Brânzeturi semitari; Deserturi cu piersici, caise; Prăjitură cu fructe confiate
Soiuri : Merlot (50%); Cabernet Sauvignon (45%); Novac (2%); Negru de Drăgășani (2%), Pinot Grigio (1%)
Temperatură de servire/consum | 6/10° C
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |