Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Cei mai buni dintre cei mai buni struguri se regasesc aici, in cupajul Solo Quinta. O dovedeste faptul ca a ajuns pe listele de vin ale catorva dintre cele mai bune restaurante din lume, incununate cu stele Michelin (Maze, restaurantele lui Gordon Ramsay), sau premiile castigate: Marea Medalie de Aur (pentru cel mai bun vin alb sec din concurs), castigata la Vinalies Internationales 2011, important concurs international de vinuri din Franta. Astfel, Solo Quinta a reusit sa puna Romania pe harta mondiala a vinurilor premium, fiind, probabil si la ora actuala, vinul romanesc cu cea mai importanta distinctie internationala acordata vreodata.
Note degustare:
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază vom observa arome florale, date de Muscat Ottonel, fructe exotice, ananas, mango și lychee. După un timp, în pahar sau carafă putem detecta o componentă de condimente dulci, vanilie, lemn dulce și migdale proaspete, arome provenite din fermentația și maturarea Chardonnay-ului în barrique. La degustare observăm un corp puternic, echilibrat de prospețimea Sauvignon Blancului. Caracterul unic, de putere și eleganță acestui vin este subliniat și de soiul Merlot vinificat în alb. Postgustul foarte lung este dominat structural de notele fenolice date de Feteasca Regală. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Recomandăm acest vin cu: Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Lobster și Crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiar și cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
Cupaj alb: Chardonnay (52%); Fetească Regală(17%); Sauvignon Blanc (15%); Muscat
Temperatura de servire: 8 - 10° C.
Note degustare:
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază vom observa arome florale, date de Muscat Ottonel, fructe exotice, ananas, mango și lychee. După un timp, în pahar sau carafă putem detecta o componentă de condimente dulci, vanilie, lemn dulce și migdale proaspete, arome provenite din fermentația și maturarea Chardonnay-ului în barrique. La degustare observăm un corp puternic, echilibrat de prospețimea Sauvignon Blancului. Caracterul unic, de putere și eleganță acestui vin este subliniat și de soiul Merlot vinificat în alb. Postgustul foarte lung este dominat structural de notele fenolice date de Feteasca Regală. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Recomandăm acest vin cu: Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Lobster și Crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiar și cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
Cupaj alb: Chardonnay (52%); Fetească Regală(17%); Sauvignon Blanc (15%); Muscat
Temperatura de servire: 8 - 10° C.
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |