Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un cupaj realizat din Chardonnay, Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc.
SOLE Orange este vinul „ancestral” al Cramelor Recaș, ce prezintă minime intervenții în vinificație și maturare. Soiurile din care se produce acest vin la Cramele Recaș variază de la an la an, iar fermentația acestora se realizează parțial în amfore, pe pieliță (30%)și în vase de inox (70%) sub acțiunea drojdiilor indigene, fără adaos de
sulfiți. Soiurile se fermetează împreună, iar acest proces durează aproximativ 3 săptămâni în amfore și 2 săptămâni în vasele de inox.
Rezultatul acestui tip de vinificație pe pielițe este unul fabulos: un vin de culoarea Pietrei Soarelui (așa cum o insinuează și numele gamei, SOLE) - Chihlimbarul - cu personalitatea unui vin roșu.
Culoare galben auriu intens (portocală parțial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate. Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prăjitură de fructe, cremene și semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale. Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello), semințe, ușor citric, final ușor condimentat. Corp mediu, echilibru între alcool, arome și aciditate. Retronazal se menține structura aromatică de fructe uscate și apare aroma de nuci lychee
SOLE Orange este vinul „ancestral” al Cramelor Recaș, ce prezintă minime intervenții în vinificație și maturare. Soiurile din care se produce acest vin la Cramele Recaș variază de la an la an, iar fermentația acestora se realizează parțial în amfore, pe pieliță (30%)și în vase de inox (70%) sub acțiunea drojdiilor indigene, fără adaos de
sulfiți. Soiurile se fermetează împreună, iar acest proces durează aproximativ 3 săptămâni în amfore și 2 săptămâni în vasele de inox.
Rezultatul acestui tip de vinificație pe pielițe este unul fabulos: un vin de culoarea Pietrei Soarelui (așa cum o insinuează și numele gamei, SOLE) - Chihlimbarul - cu personalitatea unui vin roșu.
Culoare galben auriu intens (portocală parțial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate. Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prăjitură de fructe, cremene și semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale. Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello), semințe, ușor citric, final ușor condimentat. Corp mediu, echilibru între alcool, arome și aciditate. Retronazal se menține structura aromatică de fructe uscate și apare aroma de nuci lychee
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ORANGE |
Gust | SEC |
Litraj | 0,75 |
Volum alcool | 12% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |