Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Brandul Sole este varful de gama al vinurilor albe propuse de Cramele Recas. Chardonnay Barrique, Sauvignon Blanc si Feteasca Regala Barrique sunt obtinute din soiuri pure de struguri, recoltati de pe cele mai bune parcele si vinificati "manual" cu mare atentie, exclusiv in barrique transilvanean, care ii adauga o nuanta de vanilie si complexitate. Ambalajul este elegant si conservator, in linie cu traditia grandioasa de mari vinuri europene. Vinul este obtinut in regim single wineyard: strugurii sunt selectionati dintr-o singura vie.
Note degustare
O interpretare rara si curajoasa a Fetestii Regale, considerata, pana nu demult, un soi popular. Varianta de fata, imbogatita prin stagiul de maturare in butoaie de stejar, dovedeste faptul ca acest soi - nascut spontan in urma cu aproape un secol din incrucisarea a doua soiuri traditionale romanesti Feteasca Alba si Grasa - merita mai multa atentie decat i se acorda de obicei. Aromele untoase, cu nuante de seminte prajite si caise confiate, anunta corpul bogat, matasos, plin de senzatii de fructe albe (piersici necoapte, ananas crud), dar si atins de note picante si de arome de lemn de salcam.
Asocieri culinare: ideal cu o tigaie de crevete jumbo sau un peste la gratar (barbun, calcan ori halibut).
Temperatura de servire: 8-10 grade Celsius.
Note degustare
O interpretare rara si curajoasa a Fetestii Regale, considerata, pana nu demult, un soi popular. Varianta de fata, imbogatita prin stagiul de maturare in butoaie de stejar, dovedeste faptul ca acest soi - nascut spontan in urma cu aproape un secol din incrucisarea a doua soiuri traditionale romanesti Feteasca Alba si Grasa - merita mai multa atentie decat i se acorda de obicei. Aromele untoase, cu nuante de seminte prajite si caise confiate, anunta corpul bogat, matasos, plin de senzatii de fructe albe (piersici necoapte, ananas crud), dar si atins de note picante si de arome de lemn de salcam.
Asocieri culinare: ideal cu o tigaie de crevete jumbo sau un peste la gratar (barbun, calcan ori halibut).
Temperatura de servire: 8-10 grade Celsius.
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA REGALA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.5 |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |