Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Strugurii, atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita, sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productie este limitata la 35 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla, minimum 6 luni, in pivnita cramei.
Note degustare
Vin limpede, rosu-rubiniu, stralucitor, cu nuante brun roscate, intens si elegant, complex, cu arome caracteristice de fructe de padure (zmeura), coacaze negre, vanilie, caramel, ciocolata, condimente fine. Gustul este sec, plin, cu textura consistenta, sofisticat, cu tanini maturi si postgust de lunga durata.
Vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani) in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Asociere culinara: preparate din carne rosie preparata la cuptor sau gratar, vanat mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Temperatura de servire: 17 - 18 grade Celsius.
Note degustare
Vin limpede, rosu-rubiniu, stralucitor, cu nuante brun roscate, intens si elegant, complex, cu arome caracteristice de fructe de padure (zmeura), coacaze negre, vanilie, caramel, ciocolata, condimente fine. Gustul este sec, plin, cu textura consistenta, sofisticat, cu tanini maturi si postgust de lunga durata.
Vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani) in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Asociere culinara: preparate din carne rosie preparata la cuptor sau gratar, vanat mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Temperatura de servire: 17 - 18 grade Celsius.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | SAMBURESTI - BOLOVANU |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |