Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
UN VIN DE COLECTIE!!!!
Vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual, atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita. Productia este limitata la 3500kg/ha. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare, timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla, minimum 6 luni, in pivnita cramei.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor, cu nuante brun-roscate. Olfactiv: intens si elegant, complex, arome caracteristice de fructe de padure (zmeura si coacaze negre), vanilie, caramel, ciocolata si condimente fine. Gustativ: sec, plin, textura consistenta, complex cu tanini maturi si postgust de lunga durata.
Temperatura de servire: 16-18 grade C.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie preparata la cuptor sau gratar, vanat mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual, atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita. Productia este limitata la 3500kg/ha. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare, timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla, minimum 6 luni, in pivnita cramei.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor, cu nuante brun-roscate. Olfactiv: intens si elegant, complex, arome caracteristice de fructe de padure (zmeura si coacaze negre), vanilie, caramel, ciocolata si condimente fine. Gustativ: sec, plin, textura consistenta, complex cu tanini maturi si postgust de lunga durata.
Temperatura de servire: 16-18 grade C.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie preparata la cuptor sau gratar, vanat mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |