Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Recoltati manual si foarte atent, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi. Mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati, cu temperatura controlata automatizat la circa 17°C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat, timp de 60 luni, in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.
Note degustare
Vizual: galben-auriu, limpede, stralucitor, eventuale depuneri fiind normale, in conditiile in care vinul nu a fost filtrat. Olfactiv: intens, cu un buchet floral impletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine si flori de tei. Gustativ: plin si savuros, onctuos, cu corp si textura complexe ce il fac lung si placut.
Temperatura de servire: 8-10 grade C.
Soiuri: Riesling.
Asocieri culinare: se poate servi cu foie gras, deserturi sau cu branzeturi puternic aromate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minimum 10-15 ani, fara a-i altera calitatile, devenind astfel nobil, mai complex si mai generos.
Recoltati manual si foarte atent, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi. Mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati, cu temperatura controlata automatizat la circa 17°C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat, timp de 60 luni, in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.
Note degustare
Vizual: galben-auriu, limpede, stralucitor, eventuale depuneri fiind normale, in conditiile in care vinul nu a fost filtrat. Olfactiv: intens, cu un buchet floral impletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine si flori de tei. Gustativ: plin si savuros, onctuos, cu corp si textura complexe ce il fac lung si placut.
Temperatura de servire: 8-10 grade C.
Soiuri: Riesling.
Asocieri culinare: se poate servi cu foie gras, deserturi sau cu branzeturi puternic aromate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minimum 10-15 ani, fara a-i altera calitatile, devenind astfel nobil, mai complex si mai generos.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DULCE |
Litraj | 0.375L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |