Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinurile alese pentru Cuvee Charlotte sunt selectionate cu deosebita grija: incepand cu parcelele unde se coc strugurii, care au varste de peste 10 ani si expunere optima, si beneficiind de o urmarire mai atenta pe perioada de vegetatie. Ele sunt vinificate in vase de beton, prin metoda traditionala (scufundarea manuala a caciulii, macerare postfermentativa, recuperare doar a vinului ravac, fara presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 12 luni, depinzand de soi (Feteasca Neagra petrece mai putin timp in contact cu stejarul, Cabernetul Sauvignon-ul mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde asteapta ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul se imbuteliaza intr-un singur tiraj si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvee Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni; recolta 2011 a fost imbuteliata in 12 iulie 2013. Acesta este al 12-lea Cuvee Charlotte pe care il producem. Poarta numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX, disparut dintre noi in ianuarie 2011.
Din acest an de recolta s-au produs 46186 sticle de 750 ml si 1244 sticle de 1500 ml.
Cuvee Charlotte 2011 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumita pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
An de recolta: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra
Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD
Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scortisoara
Gust: fructe rosii, afine, mure.
Un vin corpolent dar care are tanini fini si eleganti; echilibrat, cu senzatie de dulce, final lung si persistent
Cu ce meniu se serveste: in special carne rosie, cum ar fi vita argentiniana la gratar, miel la cuptor, vanat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potential de invechire: 10-12 ani
Din acest an de recolta s-au produs 46186 sticle de 750 ml si 1244 sticle de 1500 ml.
Cuvee Charlotte 2011 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumita pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
An de recolta: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra
Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD
Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scortisoara
Gust: fructe rosii, afine, mure.
Un vin corpolent dar care are tanini fini si eleganti; echilibrat, cu senzatie de dulce, final lung si persistent
Cu ce meniu se serveste: in special carne rosie, cum ar fi vita argentiniana la gratar, miel la cuptor, vanat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potential de invechire: 10-12 ani
Producator | SERVE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |