Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Este un soi 100% romanesc, care, desi initial a fost considerat o mutatie genetica a altui soi foarte raspandit in Romania, Feasca Alba, Feteasca Neagra este de fapt un soi foarte vechi, dovada fiind si tipurile diferite ale acestui soi care se gasesc (mutatii in structura ADN). Vinul realizat in Dobrogea, la Viticola Sarica Niculitel poarta amprenta terroir-ului si reuneste cele mai bune expresii ale acestui soi, din ani diferiti.
Note degustare
Vin rosu rubiniu cu o aroma placuta si complexa, asemanatoare cu cea a coacazelor, murelor sau a prunelor uscate. Gustul este catifelat si armonios si te trimite cu gandul la fructele de padure (coacaze, mure), visine, prune uscate, usor condimentat, amintind de scortisoara, piper, ienibahar si vanilie.
Temperatura optima de consum: 16-18 grade C.
Note degustare
Vin rosu rubiniu cu o aroma placuta si complexa, asemanatoare cu cea a coacazelor, murelor sau a prunelor uscate. Gustul este catifelat si armonios si te trimite cu gandul la fructele de padure (coacaze, mure), visine, prune uscate, usor condimentat, amintind de scortisoara, piper, ienibahar si vanilie.
Temperatura optima de consum: 16-18 grade C.
Producator | SARICA NICULITEL |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA NEAGRA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | SARICA NICULITEL |
Regiune viticola | DOBROGEA |