Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Syrah este facut din struguri care fac parte din strategia de control a randamentului adoptata in podgorie. Vita de vie Syrah are tendinta de a degrada solul prin culturi intinse, fapt care poate duce la vinuri slabe, daca nu este controlata. La Cramele Recas, acest lucru se face prin eliminarea unei parti din struguri imediat dupa inflorire, inainte ca vita de vie sa inceapa sa ii umfle in struguri. Dupa aceea, accentul se pune pe coacerea deplina a strugurilor ramasi, pentru a se asigura aroma generoasa si culoarea profunda. Manipularea in podgorie a vinului Syrah se bazeaza pe procese simple pentru a pastra aroma de struguri, iar vinurile - deschise si placute.
Note de degustare
Rosu-purpuriu, cu intense reflexe violacee, limpiditate buna. Arome intense de fructe negre (afine, cirese negre), aspecte de afumat si de piele, alaturi de aspecte de condiment dulce. Aciditate ridicata, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat, cu final placut si postgust bun. Echilibru intre arome , alcool si taninuri.
Recomandari culinare: branzeturi cu chimen, salata cu rosii uscate la soare, carpaccio de vitel, barbeque vanat (caprioara) cu sos de mustar, cotlete de miel, preparate cu sosuri de piper, deserturi pe baza de fructe rosii, nuci, migdale, stafide.
Temperatura servire: 14-16 ° C.
Syrah este facut din struguri care fac parte din strategia de control a randamentului adoptata in podgorie. Vita de vie Syrah are tendinta de a degrada solul prin culturi intinse, fapt care poate duce la vinuri slabe, daca nu este controlata. La Cramele Recas, acest lucru se face prin eliminarea unei parti din struguri imediat dupa inflorire, inainte ca vita de vie sa inceapa sa ii umfle in struguri. Dupa aceea, accentul se pune pe coacerea deplina a strugurilor ramasi, pentru a se asigura aroma generoasa si culoarea profunda. Manipularea in podgorie a vinului Syrah se bazeaza pe procese simple pentru a pastra aroma de struguri, iar vinurile - deschise si placute.
Note de degustare
Rosu-purpuriu, cu intense reflexe violacee, limpiditate buna. Arome intense de fructe negre (afine, cirese negre), aspecte de afumat si de piele, alaturi de aspecte de condiment dulce. Aciditate ridicata, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat, cu final placut si postgust bun. Echilibru intre arome , alcool si taninuri.
Recomandari culinare: branzeturi cu chimen, salata cu rosii uscate la soare, carpaccio de vitel, barbeque vanat (caprioara) cu sos de mustar, cotlete de miel, preparate cu sosuri de piper, deserturi pe baza de fructe rosii, nuci, migdale, stafide.
Temperatura servire: 14-16 ° C.
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |