Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Arome verzi si erbacee cuplate cu unele note tropicale sunt, pe masura ce se coace, ceea ce vedem dezvoltandu-se in soiul nostru Sauvignon Blanc. Scopul este de a se ajunge la un echilibru si o intensitate optima a tuturor acestor atribute. Recoltarea pe timp de noapte, presarea delicata, fermentarea la rece si protejarea cu atentie a vinului tanar de contactul prea indelungat cu aerul fac toate parte din procesul de pastrare a aromelor din vie proaspete in sticla. Nu se utilizeaza lemn de stejar.
Note degustare
Galben-pai cu usoare reflexe verzui, limpiditate foarte buna. Arome de fructe tropicale (banane), agrise, piersici albe, miere, usoare aspecte autolitice (drojdii). Aciditate foarte buna, alcoolul bine integrat, mineralitate care completeaza un vin elegant, cu un postgust foarte bun.
Recomandari culinare: branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, preparate la cuptor sau la jar din curcan, pui, cu sosuri pe baza de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu marar (Cafe de Paris); peste, deserturi precum placinta cu branza dulce, nuci si stafide, tarte de fructe (caise, mere), cozonac cu stafide si rahat, nougat.
Temperatura servire: 7- 9 ° C
Arome verzi si erbacee cuplate cu unele note tropicale sunt, pe masura ce se coace, ceea ce vedem dezvoltandu-se in soiul nostru Sauvignon Blanc. Scopul este de a se ajunge la un echilibru si o intensitate optima a tuturor acestor atribute. Recoltarea pe timp de noapte, presarea delicata, fermentarea la rece si protejarea cu atentie a vinului tanar de contactul prea indelungat cu aerul fac toate parte din procesul de pastrare a aromelor din vie proaspete in sticla. Nu se utilizeaza lemn de stejar.
Note degustare
Galben-pai cu usoare reflexe verzui, limpiditate foarte buna. Arome de fructe tropicale (banane), agrise, piersici albe, miere, usoare aspecte autolitice (drojdii). Aciditate foarte buna, alcoolul bine integrat, mineralitate care completeaza un vin elegant, cu un postgust foarte bun.
Recomandari culinare: branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, preparate la cuptor sau la jar din curcan, pui, cu sosuri pe baza de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu marar (Cafe de Paris); peste, deserturi precum placinta cu branza dulce, nuci si stafide, tarte de fructe (caise, mere), cozonac cu stafide si rahat, nougat.
Temperatura servire: 7- 9 ° C
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |