Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
PRINCE MIRCEA Merlot
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti-Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: in zonele inalte si pe versanti este brun-roscat erodat cu depozite de pietrisuri rulate iar spre baza versantilor solul este argiloiluvian.
SOI: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%
ALCOOL: 13,00% vol.
VINIFICARE: strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti-Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: in zonele inalte si pe versanti este brun-roscat erodat cu depozite de pietrisuri rulate iar spre baza versantilor solul este argiloiluvian.
SOI: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%
ALCOOL: 13,00% vol.
VINIFICARE: strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |