Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii sunt atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita si sunt recoltati manual. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta, pentru a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 9 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minimum 6 luni in pivnita cramei.
Note degustare
Gustul este intens, de fructe coapte rosii si negre, cu cirese negre, afine si coacaze in prim-plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.
Temperatura de servire: 14-16 °C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate din carne rosie, branzeturi maturate, precum si deserturi intense pe baza de ciocolata.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Strugurii sunt atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita si sunt recoltati manual. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta, pentru a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 9 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minimum 6 luni in pivnita cramei.
Note degustare
Gustul este intens, de fructe coapte rosii si negre, cu cirese negre, afine si coacaze in prim-plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.
Temperatura de servire: 14-16 °C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate din carne rosie, branzeturi maturate, precum si deserturi intense pe baza de ciocolata.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,00% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |