Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Recoltarea se face manual, strugurii sunt atent selectati din parcele cu o productie limitata la circa 50 hl., zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si o maceratie peliculara de circa 4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 15 oC), controlata automatizat. Vinul a fost innobilat prin desavarsirea fermentatiei alcoolice in barrique-uri franceze, in care a fost maturat 3 luni.
Note degustare
Vizual: limpede, stralucitor, cu o culoare galben-pai cu reflexii verzui. Olfactiv: fin, cu arome generoase de citrice, in special grepfrut, completate cu arome de flori de lamaita si salcam; mineralitate placuta. Gustativ: sec, puternic - la inceput, placut, usor acid, final fin si un postgust prelung.
Temperatura de servire: 10-12 grade C.
Soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc.
Asocieri culinare: se recomanda ca bautura aperitiv, dar se poate servi si la preparate din carne alba, ficat de pasare, fructe de mare si branzeturi lejere.
Potential de invechire: Se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (2-3 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
Recoltarea se face manual, strugurii sunt atent selectati din parcele cu o productie limitata la circa 50 hl., zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si o maceratie peliculara de circa 4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 15 oC), controlata automatizat. Vinul a fost innobilat prin desavarsirea fermentatiei alcoolice in barrique-uri franceze, in care a fost maturat 3 luni.
Note degustare
Vizual: limpede, stralucitor, cu o culoare galben-pai cu reflexii verzui. Olfactiv: fin, cu arome generoase de citrice, in special grepfrut, completate cu arome de flori de lamaita si salcam; mineralitate placuta. Gustativ: sec, puternic - la inceput, placut, usor acid, final fin si un postgust prelung.
Temperatura de servire: 10-12 grade C.
Soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc.
Asocieri culinare: se recomanda ca bautura aperitiv, dar se poate servi si la preparate din carne alba, ficat de pasare, fructe de mare si branzeturi lejere.
Potential de invechire: Se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (2-3 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |