Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii sunt atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita si sunt recoltati manual. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta, pentru a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 12 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minimum 6 luni in pivnita cramei.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor cu reflexii brun-roscate. Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si postgust prelung.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: se poate servi cu preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Strugurii sunt atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita si sunt recoltati manual. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta, pentru a se obtine un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc, unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 12 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minimum 6 luni in pivnita cramei.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor cu reflexii brun-roscate. Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si postgust prelung.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: se poate servi cu preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,00% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |