Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
In urma pacii de la Passarowitz din 1718, Oltenia a iesit de sub dominatia turceasca si a intrat, pentru scurta vreme, sub conducerea Casei de Habsburg. A fost primul contact al acestei provincii vechi romanesti cu civilizatia europeana. Tocmai pentru pentru a rememora acest eveniment, am hotarat sa cream acest vin in 1718 exemplare magnum, numerotate.
Descriere
Vinul i seamana intru totul povestii germanizarii vremelnice a Olteniei. Cele cinci soiuri din care este construit – Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir si Dornfelder – sunt greu de infratit, si ar parea neavizatului aproape contradictorii. Cu rabdare, la ore bune dupa deschiderea sticlei (unii spun ca a doua zi ar fi mai bine!), aromele incep sa lucreze, dezvaluind o frumusete neasteptata, greu de intuit la „primul nas”. Note discrete, aproape subliminale, apar si dispar prin bogatia de nuante, lasand „cititorul” surprins si nelamurit, cu senzatia de „imi dau seama, dar nu stiu ce…”, exact ca „sclipirile germanice” ale oamenilor care fac acest vin. Solid, dar suplu si elastic, texturat si matasos, corpolent si alunecos, vioi, dar sobru, un sir nesfarsit de contradictii coerente, Passarowitz 1718 este un vin de baut cu mintea – este vinul „de biblioteca”, de studiat cu o carte de istorie sau cu un album de arta in fata…
Cupaj: Cabernet Sauvignon/Shiraz/Merlot/Pinot Noir/Dornfelder
Anul de recolta: 2007.
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
Temperatura servire: 16-18 grade Celsius.
Asocieri culinare: friptura de vita, rata, miel sau branzeturi semimaturate.
Descriere
Vinul i seamana intru totul povestii germanizarii vremelnice a Olteniei. Cele cinci soiuri din care este construit – Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir si Dornfelder – sunt greu de infratit, si ar parea neavizatului aproape contradictorii. Cu rabdare, la ore bune dupa deschiderea sticlei (unii spun ca a doua zi ar fi mai bine!), aromele incep sa lucreze, dezvaluind o frumusete neasteptata, greu de intuit la „primul nas”. Note discrete, aproape subliminale, apar si dispar prin bogatia de nuante, lasand „cititorul” surprins si nelamurit, cu senzatia de „imi dau seama, dar nu stiu ce…”, exact ca „sclipirile germanice” ale oamenilor care fac acest vin. Solid, dar suplu si elastic, texturat si matasos, corpolent si alunecos, vioi, dar sobru, un sir nesfarsit de contradictii coerente, Passarowitz 1718 este un vin de baut cu mintea – este vinul „de biblioteca”, de studiat cu o carte de istorie sau cu un album de arta in fata…
Cupaj: Cabernet Sauvignon/Shiraz/Merlot/Pinot Noir/Dornfelder
Anul de recolta: 2007.
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
Temperatura servire: 16-18 grade Celsius.
Asocieri culinare: friptura de vita, rata, miel sau branzeturi semimaturate.
Producator | CRAMA OPRISOR |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 1.5L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | GOLUL (PLAIURILE) DRANCEI |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |