Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Particularitati de vinificatie
Vita-de-vie selectata pentru obtinerea acestui vin este in varsta de peste 20 de ani. Radacinile fixate la mare adancime ofera materie prima pentru vinuri cu arome intense si un potential mare de invechire. Mustul se obtine prin metoda ravac (fara presare), iar procesul de fermentatie se desfasoara in cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielitelor in masa vinului, oferind o structura puternica si un plus de fructuozitate. Maturat 12 luni in baricuri.
Note degustare
Vin rosu-rubiniu, cu un buchet deosebit in care prodomina aromele de mure, coacazele si visinele rascoapte, totul invaluit intr-o nota de vanilie si ciocolata neagra cu fructe. Gustul corpolenta si aciditatea accentueaza aceste arome, aducand in peisaj si magiunul de prune si gemul de visine. Postgust lung, fructuos cu note subtile de tabac si un iz usor de afumat.
Asociere cu preparate culinare: preparate din carne de cerb, caprioara sau vita cu sosuri condimentate.
Temperatura de servire: 18 - 20 grade Celsius.
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC - CT.
Vita-de-vie selectata pentru obtinerea acestui vin este in varsta de peste 20 de ani. Radacinile fixate la mare adancime ofera materie prima pentru vinuri cu arome intense si un potential mare de invechire. Mustul se obtine prin metoda ravac (fara presare), iar procesul de fermentatie se desfasoara in cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielitelor in masa vinului, oferind o structura puternica si un plus de fructuozitate. Maturat 12 luni in baricuri.
Note degustare
Vin rosu-rubiniu, cu un buchet deosebit in care prodomina aromele de mure, coacazele si visinele rascoapte, totul invaluit intr-o nota de vanilie si ciocolata neagra cu fructe. Gustul corpolenta si aciditatea accentueaza aceste arome, aducand in peisaj si magiunul de prune si gemul de visine. Postgust lung, fructuos cu note subtile de tabac si un iz usor de afumat.
Asociere cu preparate culinare: preparate din carne de cerb, caprioara sau vita cu sosuri condimentate.
Temperatura de servire: 18 - 20 grade Celsius.
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC - CT.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.5% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |