Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Particularitati de vinificatie
In procesul de vinificatie, oenologul a optat pentru o fermentatie clasica ce a durat putin peste 20 de zile pe pielitele boabelor de strugure. Toate cele 5 soiuri nobile folosite in acest cupaj au fost maturate in baricuri timp de 12 luni. Oenologul a selectat cele mai bune butoaie pentru a realiza Noble 5. Fiecare soi are caracteristicile sale unice, oferindu-i acestui vin complexitate si noblete.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu arome enerrice de coacaze negre, visine si gem de prune. Detine o personalitate puternica, fiecare soi incercand sa le domine pe celelalte, oferindu-i acestui vin caracteristici unice. Lemnul de stejar a integrat in structura vinului subtile arome de vanilie, un postgust lung si un mare potential de invechire.
Este recomandata asocierea cu preparate usoare pe baza de carne de rata, vita si miel, acompaniate de sosuri din fructe.
Temperatura de servire: 18-20 grade Celsius
Date generale
Cupaj: Cabernet Sauvignon (20%), Pinot Noir (20%), Merlot, (20%), Shitaz (20%), Feteasca Neagra (20%)
Sec: 2,2 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CMD.
Aciditate Totala (g/l in acid tartric): 5,8.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura medie anuala: 11,3 °C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 210 zile.
Productie: 7 t/ha.
In procesul de vinificatie, oenologul a optat pentru o fermentatie clasica ce a durat putin peste 20 de zile pe pielitele boabelor de strugure. Toate cele 5 soiuri nobile folosite in acest cupaj au fost maturate in baricuri timp de 12 luni. Oenologul a selectat cele mai bune butoaie pentru a realiza Noble 5. Fiecare soi are caracteristicile sale unice, oferindu-i acestui vin complexitate si noblete.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu arome enerrice de coacaze negre, visine si gem de prune. Detine o personalitate puternica, fiecare soi incercand sa le domine pe celelalte, oferindu-i acestui vin caracteristici unice. Lemnul de stejar a integrat in structura vinului subtile arome de vanilie, un postgust lung si un mare potential de invechire.
Este recomandata asocierea cu preparate usoare pe baza de carne de rata, vita si miel, acompaniate de sosuri din fructe.
Temperatura de servire: 18-20 grade Celsius
Date generale
Cupaj: Cabernet Sauvignon (20%), Pinot Noir (20%), Merlot, (20%), Shitaz (20%), Feteasca Neagra (20%)
Sec: 2,2 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CMD.
Aciditate Totala (g/l in acid tartric): 5,8.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura medie anuala: 11,3 °C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 210 zile.
Productie: 7 t/ha.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALU MARE |