Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice, dupa care urmeaza tragerea vinului si finalizarea fermentatiei malolactice in baricuri franceze de stejar, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 2-6 luni. Timpul de maturare in barrique este diferit de la un soi la altul. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic. Dupa conditionare, vinul este imbuteliat si depozitat in pivnita pentru un nou stagiu de elevare - in sticla, de data aceasta.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, cu nuante violacee, stralucitor. Olfactiv: intens si foarte fructat, dominat de arome de cirese negre, prune uscate, cuisoare si fructe de padure, usor condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi si un final persistent.
Soi: Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Novac.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte si sos amaretto, vitel la cuptor cu tortilla si sos de vin rosu, cotlete de berbecut pe pat de couscous si sos de menta, mistret cu sos vanatoresc si cartofi.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla, in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice, dupa care urmeaza tragerea vinului si finalizarea fermentatiei malolactice in baricuri franceze de stejar, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 2-6 luni. Timpul de maturare in barrique este diferit de la un soi la altul. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic. Dupa conditionare, vinul este imbuteliat si depozitat in pivnita pentru un nou stagiu de elevare - in sticla, de data aceasta.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu-rubiniu intens, cu nuante violacee, stralucitor. Olfactiv: intens si foarte fructat, dominat de arome de cirese negre, prune uscate, cuisoare si fructe de padure, usor condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi si un final persistent.
Soi: Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Novac.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte si sos amaretto, vitel la cuptor cu tortilla si sos de vin rosu, cotlete de berbecut pe pat de couscous si sos de menta, mistret cu sos vanatoresc si cartofi.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla, in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |