Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic.
Note degustare
Un vin predominant floral €“ note de muscat, flori albe, flori uscate €“, doar in aparenta usor, pentru ca se dovedeste a fi mai dens, mai rotund decat promit aromele. Gustul pastreaza o mica parte din componenta florala, povestind mai degraba despre mere verzi dulci, pere zemoase si boabe de strugure proaspat zdrobite. Un cupaj dupa modelul vechiului €žsortiment de regiune superior€, in care Feteasca regala aduce corpul, Feteasca alba €“ finetea, iar Tamaioasa completeaza fericit aromele.
Soi: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca.
Temperatura de servire: 5-9°C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate din pui sau salate.
Potential de invechire: recomandat a se consuma tanar.
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic.
Note degustare
Un vin predominant floral €“ note de muscat, flori albe, flori uscate €“, doar in aparenta usor, pentru ca se dovedeste a fi mai dens, mai rotund decat promit aromele. Gustul pastreaza o mica parte din componenta florala, povestind mai degraba despre mere verzi dulci, pere zemoase si boabe de strugure proaspat zdrobite. Un cupaj dupa modelul vechiului €žsortiment de regiune superior€, in care Feteasca regala aduce corpul, Feteasca alba €“ finetea, iar Tamaioasa completeaza fericit aromele.
Soi: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca.
Temperatura de servire: 5-9°C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate din pui sau salate.
Potential de invechire: recomandat a se consuma tanar.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |