Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic.
Note degustare
Un nou cupaj realizat in premiera pentru piata romaneasca, care aduce impreuna doua soiuri vechi romanesti, ambele descendente directe ale vitei-de-vie salbatice: Feteasca Neagra si Babeasca Neagra. Initial, aromele promit un vin mai rezervat, proaspat si reconfortant, dar usor de inteles. Gustativ, insa, se disting paliere aromatice diferite: unul dominat de fructe rosii (cirese, cirese albe, fragute), putin pigmentat de note de pruna uscata, si altul in care se fac simtite notele pline de personalitate ale Babestii €“ violete, bujori, flori uscate si o nuanta usor tonica. Bogatia gustativa nu este insa obositoare, ci subtila, vinul fiind mai degraba prietenos si accesibil decat pretentios si elitist, intr-o concordanta perfecta cu expresia naturala a celor doi struguri pe care ii uneste.
Soi: Feteasca Neagra si Babeasca Neagra.
Temperatura de servire: 5-9°C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate usoare, din fructe de mare, peste, pasare sau mancaruri cu legume.
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuala in ladite de plastic, urmata de sortarea boabelor si zdrobire. Mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmatoarea etapa consta in selectia si asamblarea vinurilor intr-un cupaj unic.
Note degustare
Un nou cupaj realizat in premiera pentru piata romaneasca, care aduce impreuna doua soiuri vechi romanesti, ambele descendente directe ale vitei-de-vie salbatice: Feteasca Neagra si Babeasca Neagra. Initial, aromele promit un vin mai rezervat, proaspat si reconfortant, dar usor de inteles. Gustativ, insa, se disting paliere aromatice diferite: unul dominat de fructe rosii (cirese, cirese albe, fragute), putin pigmentat de note de pruna uscata, si altul in care se fac simtite notele pline de personalitate ale Babestii €“ violete, bujori, flori uscate si o nuanta usor tonica. Bogatia gustativa nu este insa obositoare, ci subtila, vinul fiind mai degraba prietenos si accesibil decat pretentios si elitist, intr-o concordanta perfecta cu expresia naturala a celor doi struguri pe care ii uneste.
Soi: Feteasca Neagra si Babeasca Neagra.
Temperatura de servire: 5-9°C.
Asocieri culinare: se poate servi alaturi de preparate usoare, din fructe de mare, peste, pasare sau mancaruri cu legume.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |