Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatura de 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Mustul e obținut în atmosfera controlata folosind ciclul de presare de scurta durata si de presiune joasa. Decantarea mustului s-a facut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatura controlata, iar vinul tânar obținut a fost menținut pe depozitul fin de drojdie pana in luna martie, pentru a capata un plus de structura si volum.
Note degustare
Soi romanesc, pur, o bijuterie a mostenirii oenologice romanesti. Un vin zglobiu, de petrecere, dar distins, cu aroma discreta de mere proaspat culese.
Temperatura servire: 8-10 grade C
Asocieri culinare: carne alba de pasare (de preferinta potarniche) sau peste.
Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatura de 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Mustul e obținut în atmosfera controlata folosind ciclul de presare de scurta durata si de presiune joasa. Decantarea mustului s-a facut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatura controlata, iar vinul tânar obținut a fost menținut pe depozitul fin de drojdie pana in luna martie, pentru a capata un plus de structura si volum.
Note degustare
Soi romanesc, pur, o bijuterie a mostenirii oenologice romanesti. Un vin zglobiu, de petrecere, dar distins, cu aroma discreta de mere proaspat culese.
Temperatura servire: 8-10 grade C
Asocieri culinare: carne alba de pasare (de preferinta potarniche) sau peste.
Producator | AVERESTI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.8% |
Podgorie | HUSI |
Regiune viticola | DEALURILE MOLDOVEI |