Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatura de 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Mustul e obținut în atmosferaa controlataa folosind ciclul de presare de scurtaa durataa si de presiune joasaa. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperaturaa controlataa.
Note degustare
O podoaba a comorii oenologice romanesti, un soi romanesc autentic. Busuioaca de Averesti este un vin aparte, cu arome puternice de busuioc, trandafir si grapefruit. Gustul, cu un final staruitor, este dulce-acrisor si te fascineaza cu mireasma persistenta.
Temperatura servire: 8-10 grade C.
Asocieri culinare: mancaruri dulci-acrisoare, torturi, checuri, prajituri.
Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatura de 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Mustul e obținut în atmosferaa controlataa folosind ciclul de presare de scurtaa durataa si de presiune joasaa. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperaturaa controlataa.
Note degustare
O podoaba a comorii oenologice romanesti, un soi romanesc autentic. Busuioaca de Averesti este un vin aparte, cu arome puternice de busuioc, trandafir si grapefruit. Gustul, cu un final staruitor, este dulce-acrisor si te fascineaza cu mireasma persistenta.
Temperatura servire: 8-10 grade C.
Asocieri culinare: mancaruri dulci-acrisoare, torturi, checuri, prajituri.
Producator | AVERESTI |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | DEMIDULCE |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.3% |
Podgorie | HUSI |
Regiune viticola | AVERESTI |