Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si Vinificatie
Strugurii sunt culesi in zori pentru a obtine o prospetime maxima a vinurilor. Strugurii rosii folositi pentru acest vin sunt lasati in pielite pentru o perioada scurta pentru a extrage doar o tenta de culoare, inainte ca sucul roz deschis sa fie colectat pentru fermentare. Aceasta din urma se face la temperaturi racoroase pentru a retine aromele proaspete pe durata intregului proces. Vinificatia este cat se poate de minimalista si se concentreaza pe transformarea strugurilor in vin in cel mai pur mod posibil. Pentru aceasta nu folosim lemn de stejar sau fermentari secundare, vinul ramanand in rezervoare de otel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct in sticle, fara a fi invechit prea mult in crama, tocmai pentru a aduce in pahar caracterul si prospetimea strugurilor.
Note de degustare
Culoare roz-trandafiriu, intensitate medie, cu limpiditate buna. Aromatic se deschide usor catre fructe rosii (cirese, rodii), petale de trandafir, cu aspecte vegetale. Un vin reconfortant si vioi, cu aciditate buna ce sustine o structura bazata de prospetime si eleganta, cu un final ce aminteste de merisoare (cranberry).
Recomandari culinare: sushi, bucatarie asiatica, salate cu peste, roast beef, vitel, curcan, rata, deserturi cu fructe de padure.
Temperatura servire: 7°C -9/10°C.
Cupaj roze: Cabernet Franc 50%, Cadarca 15 % Cabernet Sauvignon 35%.
Strugurii sunt culesi in zori pentru a obtine o prospetime maxima a vinurilor. Strugurii rosii folositi pentru acest vin sunt lasati in pielite pentru o perioada scurta pentru a extrage doar o tenta de culoare, inainte ca sucul roz deschis sa fie colectat pentru fermentare. Aceasta din urma se face la temperaturi racoroase pentru a retine aromele proaspete pe durata intregului proces. Vinificatia este cat se poate de minimalista si se concentreaza pe transformarea strugurilor in vin in cel mai pur mod posibil. Pentru aceasta nu folosim lemn de stejar sau fermentari secundare, vinul ramanand in rezervoare de otel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct in sticle, fara a fi invechit prea mult in crama, tocmai pentru a aduce in pahar caracterul si prospetimea strugurilor.
Note de degustare
Culoare roz-trandafiriu, intensitate medie, cu limpiditate buna. Aromatic se deschide usor catre fructe rosii (cirese, rodii), petale de trandafir, cu aspecte vegetale. Un vin reconfortant si vioi, cu aciditate buna ce sustine o structura bazata de prospetime si eleganta, cu un final ce aminteste de merisoare (cranberry).
Recomandari culinare: sushi, bucatarie asiatica, salate cu peste, roast beef, vitel, curcan, rata, deserturi cu fructe de padure.
Temperatura servire: 7°C -9/10°C.
Cupaj roze: Cabernet Franc 50%, Cadarca 15 % Cabernet Sauvignon 35%.
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |