Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Recoltare manuala in ladite de 15 kg, selectie si sortare ulterioara a boabelor de strugure. Macerarea boabelor de struguri dureaza intre 3 si 4 zile. Fermentatia alcoolica controlata la 24-28 °C intre 10-15 zile. Maturare in baricuri 1 an. Productie din vie tanara, 8 tone/ha, struguri culesi la maturitate deplina
Note degustare
Rubiniu intens si structurat, o culoarea specifica pentru acest soi grandios din zona Dealu Mare. Nasul este intampinat de intensitati olfactive ce amintesc de fructe rosii coapte si zemoase, invaluite pe alocuri de o floralitate tomnatica. Se mai pot simti note de cirese negre si visine, prune in magiun si dulceata de afine. Gustativ atrage atentia prin suculenta si moliciune. Aromele de fructe rosii supracoapte se dezvolta progresiv si dezvaluie un caracter duios si elegant. Condimentele, atat de tipice soiului, raman pregnante intr-un postgust prelung.
Temperatura serivire: 14-16 grade Celsius.
Asocieri culinare: carnuri usoare, branzeturi, paste cu sos rosu sau pizza.
Vinificatori: Albertus van der Merwe, Marin Ion.
Recoltare manuala in ladite de 15 kg, selectie si sortare ulterioara a boabelor de strugure. Macerarea boabelor de struguri dureaza intre 3 si 4 zile. Fermentatia alcoolica controlata la 24-28 °C intre 10-15 zile. Maturare in baricuri 1 an. Productie din vie tanara, 8 tone/ha, struguri culesi la maturitate deplina
Note degustare
Rubiniu intens si structurat, o culoarea specifica pentru acest soi grandios din zona Dealu Mare. Nasul este intampinat de intensitati olfactive ce amintesc de fructe rosii coapte si zemoase, invaluite pe alocuri de o floralitate tomnatica. Se mai pot simti note de cirese negre si visine, prune in magiun si dulceata de afine. Gustativ atrage atentia prin suculenta si moliciune. Aromele de fructe rosii supracoapte se dezvolta progresiv si dezvaluie un caracter duios si elegant. Condimentele, atat de tipice soiului, raman pregnante intr-un postgust prelung.
Temperatura serivire: 14-16 grade Celsius.
Asocieri culinare: carnuri usoare, branzeturi, paste cu sos rosu sau pizza.
Vinificatori: Albertus van der Merwe, Marin Ion.
Producator | TOHANI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | TOHANI |
Regiune viticola | DEALU MARE |