Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
SOI: CHARDONNAY DOC-CMD Dealu Mare
TIP VIN: ALB SEC
REGIUNE
: 7 Coline Tohani, zona Dealu Mare
NOTE DEGUSTARE
Regele soiurilor albe se prezinta in pahar in culori intense si stralucitoare. Rotirea paharului dezvaluie o consistenta peste medie. Olfactiv este intens, cu unde de pepene galben si ananas copt. Imbinarea aromelor se completeaza cu notele elegante ale baricului ce amintesc de vanilie si busuioc.Gura, invaluita de onctuozitate, definita in note fructate si patiserie proaspata. Consistent si intens cu un postgust prelung, este considerat un Chardonnay scoala pentru Dealu Mare.
VIE PARTICULARITATI
Productie din vie tanara, 10 tone/ha, struguri culesi la maturitate deplina
AN RECOLTA: 2014
PROCES DE VINIFICATIE
Recoltare manuala in ladite de 15 kg, selectie si sortare ulterioara a boabelor de strugure. Macerarea la rece dureaza 2-3 zile. Fermentatia alcoolica este controlata la 13 -14 °C intre 10-15 zile in vase de inox. Maturat in barique de stejar 6 luni.
SERVIRE
10-12 grade Celsius, recomandat alaturi de preparare cu carne alba, fois gras sau platouri cu branzeturi proaspete.
DATE TEHNICE
13,5% vol. alc. Zahar rezidual= 0,3 g/l.
VINIFICATOR
Albertus van der Merwe, Marin Ion
TIP VIN: ALB SEC
REGIUNE
: 7 Coline Tohani, zona Dealu Mare
NOTE DEGUSTARE
Regele soiurilor albe se prezinta in pahar in culori intense si stralucitoare. Rotirea paharului dezvaluie o consistenta peste medie. Olfactiv este intens, cu unde de pepene galben si ananas copt. Imbinarea aromelor se completeaza cu notele elegante ale baricului ce amintesc de vanilie si busuioc.Gura, invaluita de onctuozitate, definita in note fructate si patiserie proaspata. Consistent si intens cu un postgust prelung, este considerat un Chardonnay scoala pentru Dealu Mare.
VIE PARTICULARITATI
Productie din vie tanara, 10 tone/ha, struguri culesi la maturitate deplina
AN RECOLTA: 2014
PROCES DE VINIFICATIE
Recoltare manuala in ladite de 15 kg, selectie si sortare ulterioara a boabelor de strugure. Macerarea la rece dureaza 2-3 zile. Fermentatia alcoolica este controlata la 13 -14 °C intre 10-15 zile in vase de inox. Maturat in barique de stejar 6 luni.
SERVIRE
10-12 grade Celsius, recomandat alaturi de preparare cu carne alba, fois gras sau platouri cu branzeturi proaspete.
DATE TEHNICE
13,5% vol. alc. Zahar rezidual= 0,3 g/l.
VINIFICATOR
Albertus van der Merwe, Marin Ion
Producator | TOHANI |
---|---|
Culoare | ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |