Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Plantatia viticola destinata productiei de vin spumant prin metoda clasica este situata la baza unei coline cu orientare sudica. Lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Fertilizarea cu ingrasamant verde prevede cultivarea dediferite plante erbacee in scopul imbogatirii solului cu materiale organice. Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual, pentru a respecta caracteristicile individuale ale fiecarei plante in parte. Culesul strugurilor si selectia ciorchinilor/boabelor sunt facute manual. Fermentatia are loc in recipiente din otel inoxidabil, timp de 15 zile. Invechire pe drojdii se face pana la tirajare, dupa care urmeaza o perioada de refermentare si invechire in sticla de 24 de luni.
Note degustare
Un spumant obtinut prin metoda traditionala, bogat, fructat si elegant, care uimeste prin prospetime, potrivit pentru orice ocazie speciala. Culoare galben-pai, cu reflexii luminoase si verzui. Perlaj foarte fin, persistent si cremos. Nas fructat cu note de mar necopt, piersici able si alune. Gust fructat, proaspat si placut, completat de textura perlata eleganta.
Temperatura de servire: 12 - 14°C
Asocieri culinare: mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza.
Note degustare
Un spumant obtinut prin metoda traditionala, bogat, fructat si elegant, care uimeste prin prospetime, potrivit pentru orice ocazie speciala. Culoare galben-pai, cu reflexii luminoase si verzui. Perlaj foarte fin, persistent si cremos. Nas fructat cu note de mar necopt, piersici able si alune. Gust fructat, proaspat si placut, completat de textura perlata eleganta.
Temperatura de servire: 12 - 14°C
Asocieri culinare: mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza.
Producator | PETRO VASELO |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | BRUT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.00% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |