Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Realizat integral din Merlot, ceea ce il face tipic si foarte aromat. Desi originar din regiunea Bordeaux, soiul s-a adaptat bine in sudul Frantei (peste 68.000 de hectare), unde este cultivat in podgoriile Vin de Pays d'Oc din regiunea Languedoc-Roussillon (de la sud de Côtes du Rhône pana la Carcassonne). Stugurii din componenta vinului au fost plantati in special pe soluri argilo-calcaroase si pietroase si se recolteaza doar atunci cand boabele sunt foarte coapte, apoi acestea sunt fermentate timp de 6-12 zile. Temperatura de fermentare este pastrata sub 32 grade Celsius, iar vinul este presat usor si maturat in rezervoare. In cele din urma este filtrat si imbuteliat.
Note degustare
Transparent, de culoarea granatului, rosu-purpuriu. Olfactiv, impresioneaza cu aromele de fructe rosii, coacaze negre, cirese si gem de zmeura. Un vin cu taninuri catifelate si o persistenta indelungata a gustului.
Asocieri culinare: carne alba, carne de pasare, carne la gratar, salate, mai multe tipuri de branza.
Conditii de servire: 16-18 grade Celsius.
Realizat integral din Merlot, ceea ce il face tipic si foarte aromat. Desi originar din regiunea Bordeaux, soiul s-a adaptat bine in sudul Frantei (peste 68.000 de hectare), unde este cultivat in podgoriile Vin de Pays d'Oc din regiunea Languedoc-Roussillon (de la sud de Côtes du Rhône pana la Carcassonne). Stugurii din componenta vinului au fost plantati in special pe soluri argilo-calcaroase si pietroase si se recolteaza doar atunci cand boabele sunt foarte coapte, apoi acestea sunt fermentate timp de 6-12 zile. Temperatura de fermentare este pastrata sub 32 grade Celsius, iar vinul este presat usor si maturat in rezervoare. In cele din urma este filtrat si imbuteliat.
Note degustare
Transparent, de culoarea granatului, rosu-purpuriu. Olfactiv, impresioneaza cu aromele de fructe rosii, coacaze negre, cirese si gem de zmeura. Un vin cu taninuri catifelate si o persistenta indelungata a gustului.
Asocieri culinare: carne alba, carne de pasare, carne la gratar, salate, mai multe tipuri de branza.
Conditii de servire: 16-18 grade Celsius.
Producator | JP CHENET |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | FRANTA |
Volum alcool | 16% |
Podgorie | VIN DE PAYS D`OC |
Regiune viticola | LANGUEDOC-ROUSSILLO |