Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
JP CHENET FOUNDER'S RESERVE CHARDONNAY
Soiul de struguri Chardonnay este originar din Burgundia. Cel mai bun, calitativ soi de struguri albi. Este bine implantat in sudul Frantei de aproximativ 20 de ani.
Origine: Podgoriile din Oc se intind de la tarmurile Mediteranei pana la dealurile Cevennes, de la delta Rha´ne la Pirinei. Acest Chardonnay provine exclusiv din zona de Limoux.
Sol: Variat de-a lungul intregii suprafete de productie a vinului din zona Oc: nisipos, argilo-calcaros, schistous.
Vinificatie: Strugurii se recolteaza doar atunci cand sunt foarte copti, presati la temperaturi mici. De asemenea, fermentarea are loc la o temperatura scazuta (15-17 grade Celsius). Fermentarea alcoolica dureaza aproximativ o saptamana, iar maturarea are loc in butoaie de stejar.
Caracteristici
Culoare: Transparenta si stralucitoare, galbui aurie, cu usoare reflexe verzui.
Note de degustare
Foarte expresiv cu note de flori de salcam, unt proaspat, ananas, fructe tropicale, lemn de butoaie de stejar.
Gust Rotund, placut, fin, echilibrat cu note de grapefruit si vanilie.
Recomandari culinare: Se potriveste cu preparate din peste la gratar, carne alba, carne de pasare, de asemenea, cu unele tipuri de branza.
Conditii de servire: 10-12 gtrade Celsius.
Potential invechire: depozitare in pivnita 1-2 ani.
Total de aciditate: 5 g/l
Continut de alcool: 13,50%
Zahar rezidual: 4 g/l
Producator: JP Chenet
Soiul de struguri Chardonnay este originar din Burgundia. Cel mai bun, calitativ soi de struguri albi. Este bine implantat in sudul Frantei de aproximativ 20 de ani.
Origine: Podgoriile din Oc se intind de la tarmurile Mediteranei pana la dealurile Cevennes, de la delta Rha´ne la Pirinei. Acest Chardonnay provine exclusiv din zona de Limoux.
Sol: Variat de-a lungul intregii suprafete de productie a vinului din zona Oc: nisipos, argilo-calcaros, schistous.
Vinificatie: Strugurii se recolteaza doar atunci cand sunt foarte copti, presati la temperaturi mici. De asemenea, fermentarea are loc la o temperatura scazuta (15-17 grade Celsius). Fermentarea alcoolica dureaza aproximativ o saptamana, iar maturarea are loc in butoaie de stejar.
Caracteristici
Culoare: Transparenta si stralucitoare, galbui aurie, cu usoare reflexe verzui.
Note de degustare
Foarte expresiv cu note de flori de salcam, unt proaspat, ananas, fructe tropicale, lemn de butoaie de stejar.
Gust Rotund, placut, fin, echilibrat cu note de grapefruit si vanilie.
Recomandari culinare: Se potriveste cu preparate din peste la gratar, carne alba, carne de pasare, de asemenea, cu unele tipuri de branza.
Conditii de servire: 10-12 gtrade Celsius.
Potential invechire: depozitare in pivnita 1-2 ani.
Total de aciditate: 5 g/l
Continut de alcool: 13,50%
Zahar rezidual: 4 g/l
Producator: JP Chenet
Producator | JP CHENET |
---|---|
Culoare | ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | FRANTA |