Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
De peste 60 de ani, la Jidvei producem vinuri spumante dupa metoda traditionala. Acestea sunt fermentate, limpezite si livrate in aceeasi sticla cu cea in care are loc a doua fermentare, ceea ce le confera perlajul caracteristic. Pentru obtinerea vinurilor spumante este necesara o perioada de cel putin un an, iar operatiunile efectuate in acest timp – tirajare, fermentare, remuage, degorjare – sunt realizate manual. Soiurile folosite sunt Chardonnay si Pinot Noir – soiuri clasice pentru producerea vinurilor spumante, carora li se adauga o nota distincta provenita din soiuri specifice podgoriei Tarnave, precum Feteasca Regala. Asamblarea vinului baza este extrem de importanta pentru calitatea vinurilor spumante, deoarece presupune multa finete si este incredintata, de regula, celui mai experimentat oenolog.
Note degustare
Vinul spumant Jidvei Extra Dry este obtinut din soiurile Feteasca Regala, Chardonnay si Pinot Noir, tipicitatea fiecarui soi regasindu-se in buchetul expresiv si proaspat al acestui cupaj efervescent, de culoare galben-pai. Plin de caracter, Jidvei Extra Dry se remarca prin perlarea fina si persistenta, notele florale si de autoliza – paine, cat si prin aromele de piersica, pere si citrice. Se serveste bine racit.
Note degustare
Vinul spumant Jidvei Extra Dry este obtinut din soiurile Feteasca Regala, Chardonnay si Pinot Noir, tipicitatea fiecarui soi regasindu-se in buchetul expresiv si proaspat al acestui cupaj efervescent, de culoare galben-pai. Plin de caracter, Jidvei Extra Dry se remarca prin perlarea fina si persistenta, notele florale si de autoliza – paine, cat si prin aromele de piersica, pere si citrice. Se serveste bine racit.
Producator | JIDVEI |
---|---|
Gust | EXTRA DRY |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.00% |
Podgorie | JIDVEI |
Regiune viticola | TARNAVE |