Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
De peste 60 de ani, la Jidvei producem vinuri spumante dupa metoda traditionala. Acestea sunt fermentate, limpezite si livrate in aceeasi sticla cu cea in care are loc a doua fermentare, ceea ce le confera perlajul caracteristic. Pentru obtinerea vinurilor spumante este necesara o perioada de cel putin un an, iar operatiunile efectuate in acest timp – tirajare, fermentare, remuage, degorjare – sunt realizate manual. Soiurile folosite sunt Chardonnay si Pinot Noir – soiuri clasice pentru producerea vinurilor spumante, carora li se adauga o nota distincta provenita din soiuri specifice podgoriei Tarnave, precum Feteasca Regala. Asamblarea vinului baza este extrem de importanta pentru calitatea vinurilor spumante, deoarece presupune multa finete si este incredintata, de regula, celui mai experimentat oenolog.
Note degustare
Jidvei Extra Brut imbina armonios aciditatea echilibrata cu aromele proaspete de mar verde si citrice, rezultand un vin spumant deosebit care incanta prin naturalete si prospetime. Perlajul fin si totodata, persistent este completat de notele de flori de camp si ierburi aromatice si mineralitatea caracteristica podgoriei Tarnave. Se serveste bine racit.
Note degustare
Jidvei Extra Brut imbina armonios aciditatea echilibrata cu aromele proaspete de mar verde si citrice, rezultand un vin spumant deosebit care incanta prin naturalete si prospetime. Perlajul fin si totodata, persistent este completat de notele de flori de camp si ierburi aromatice si mineralitatea caracteristica podgoriei Tarnave. Se serveste bine racit.
Producator | JIDVEI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | EXTRA BRUT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.00% |
Podgorie | JIDVEI |
Regiune viticola | TARNAVE |