Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost presati usor cu o presiune de pana la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Un vin stralucitor, verzui, cu reflectii aurii. Olfactiv, Sauvignonul nostru se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomello, flori de soc, fructul pasiunii, lime, agrise si mango. Gustativ, dezvolta un corp generos, plin, rotund, elegant, dublat cu virilitate de aciditatea specifica zonei. Un alt element forte al vinului nostru, este post-gustul, care reuseste sa cucereasca palatinul si sa ofere o senzatie lunga de prospetime.
Temperatura de servire: 6 grade Celsius.
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost presati usor cu o presiune de pana la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Un vin stralucitor, verzui, cu reflectii aurii. Olfactiv, Sauvignonul nostru se deschide generos in straturi aromatice, ce aduna arome si senzatii de pomello, flori de soc, fructul pasiunii, lime, agrise si mango. Gustativ, dezvolta un corp generos, plin, rotund, elegant, dublat cu virilitate de aciditatea specifica zonei. Un alt element forte al vinului nostru, este post-gustul, care reuseste sa cucereasca palatinul si sa ofere o senzatie lunga de prospetime.
Temperatura de servire: 6 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SAUVIGNON BLANC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.20% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |