Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia au fost transferati in presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat sa se decanteze natural, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia s-a desfasurat in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturare s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. La fiecare 4 zile, timp de 3 luni, s-a efectuat cate un batonaj.
Note degustare
Culoare: verzuie, stralucitoare.
Olfactiv: abunda in arome generoase de ardei-gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul parfum de pipi du-chat.
Gustativ: prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia au fost transferati in presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat sa se decanteze natural, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia s-a desfasurat in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturare s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. La fiecare 4 zile, timp de 3 luni, s-a efectuat cate un batonaj.
Note degustare
Culoare: verzuie, stralucitoare.
Olfactiv: abunda in arome generoase de ardei-gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul parfum de pipi du-chat.
Gustativ: prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SAUVIGNON BLANC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,00% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |