Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a doua decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc catre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 4 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a survenit spontan, pe drojdiile salbatice, prin ridicarea naturala a temperaturii mustului la 18 grade celsius si ca urmare a lipsei de sulf molecular din must. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: roz-pal.
Olfactiv: etaleaza o intensitate ridicata, cu arome de fragute, struguri de masa proaspeti si grepfrut.
Gustativ: un rose complex, carcaterizat de-un corpul zvelt, aciditate crocanta si postgust pronuntat.
Temperatura de servire: 5 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a doua decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc catre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 4 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a survenit spontan, pe drojdiile salbatice, prin ridicarea naturala a temperaturii mustului la 18 grade celsius si ca urmare a lipsei de sulf molecular din must. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: roz-pal.
Olfactiv: etaleaza o intensitate ridicata, cu arome de fragute, struguri de masa proaspeti si grepfrut.
Gustativ: un rose complex, carcaterizat de-un corpul zvelt, aciditate crocanta si postgust pronuntat.
Temperatura de servire: 5 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
| Producator | CRAMA JELNA |
|---|---|
| Culoare | ROSE |
| Gust | SEC |
| Soi | PINOT NOIR |
| Litraj | 0.75L |
| Tara Origine | ROMANIA |
| Volum alcool | 12,50% |
| Podgorie | LECHINTA |
| Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |