Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a doua decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc catre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia s-a desfasurat in doua faze de temperatura: o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: roz deschis, cu tente oranj.
Olfactiv: etaleaza o intensitate ridicata, cu arome de capsuni, caise albe si corcoduse galbene.
Gustativ: ataca palatul cu prospetime si finete, calitati generate de aciditatea naturala a soiului Pinot Noir din Jelna-Lechinta, cat si de maturarea pe drojdii fine.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a doua decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc catre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia s-a desfasurat in doua faze de temperatura: o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: roz deschis, cu tente oranj.
Olfactiv: etaleaza o intensitate ridicata, cu arome de capsuni, caise albe si corcoduse galbene.
Gustativ: ataca palatul cu prospetime si finete, calitati generate de aciditatea naturala a soiului Pinot Noir din Jelna-Lechinta, cat si de maturarea pe drojdii fine.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Soi | PINOT NOIR |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,30% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |