Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a treia decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a durat 7 zile, la temperatura de 26 grade celsius, timp in care s-a operat, zilnie, cate un delestage dimineata si un remontage inchis seara. Odata fermentatia incheiata, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade celsius timp de 3 zile. Maturare s-a desfasurat 100% pe drojdii fine in recipient de inox timp de 4 luni.
Note degustare
Culoare: bordeaux deschis, cu tente rubinii.
Olfactiv: se deschide in note dulci de cirese, prune si flori primavaratice.
Gustativ: te surprinde cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, matasos, ce descopera arome calde de fructe rosii.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a treia decada a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a durat 7 zile, la temperatura de 26 grade celsius, timp in care s-a operat, zilnie, cate un delestage dimineata si un remontage inchis seara. Odata fermentatia incheiata, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade celsius timp de 3 zile. Maturare s-a desfasurat 100% pe drojdii fine in recipient de inox timp de 4 luni.
Note degustare
Culoare: bordeaux deschis, cu tente rubinii.
Olfactiv: se deschide in note dulci de cirese, prune si flori primavaratice.
Gustativ: te surprinde cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, matasos, ce descopera arome calde de fructe rosii.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | PINOT NOIR |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,00% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |