Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 12 zile, la temperatura de 24 grade celsius, operandu-se un délestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Concomitent cu sfarsitul fermentatiei alcoolice si malolactice, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius, timp de 3 zile. Vinul a fost maturat timp de 14 luni in barrique-uri de stejar transilvanean cu cel mai inalt indice de finete. 60% din barrique-uri s-au gasit la prima utilizare, iar 40% - la a doua trecere. Navicella s-a restructurat in sticla timp de 10 luni, inainte de lansarea pe piata.
Note degustare
Culoare: rubinie, cu tente visinii.
Olfactiv: vinul isi etaleaza eleganta cu deosebita rigoare, straturile aromatice (fructate, condimentate si animalice) dezvaluindu-se treptat, alcatuind o trilogie senzoriala ludica.
Gustativ: atac fructat si catifelat, care-si continua parcursul si pe durata gustului, cand este completat de o aciditate vivace. Postgustul impresioneaza prin taninurile viguroase, coapte si expresive.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius.
Tezaurizare: 2029+.
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si sortati atent cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 12 zile, la temperatura de 24 grade celsius, operandu-se un délestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Concomitent cu sfarsitul fermentatiei alcoolice si malolactice, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius, timp de 3 zile. Vinul a fost maturat timp de 14 luni in barrique-uri de stejar transilvanean cu cel mai inalt indice de finete. 60% din barrique-uri s-au gasit la prima utilizare, iar 40% - la a doua trecere. Navicella s-a restructurat in sticla timp de 10 luni, inainte de lansarea pe piata.
Note degustare
Culoare: rubinie, cu tente visinii.
Olfactiv: vinul isi etaleaza eleganta cu deosebita rigoare, straturile aromatice (fructate, condimentate si animalice) dezvaluindu-se treptat, alcatuind o trilogie senzoriala ludica.
Gustativ: atac fructat si catifelat, care-si continua parcursul si pe durata gustului, cand este completat de o aciditate vivace. Postgustul impresioneaza prin taninurile viguroase, coapte si expresive.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius.
Tezaurizare: 2029+.
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,50% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |