Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 72 ore. S-a selectat mustul ravac, care a fost supus unei fermentatii alcoolice secventiale, timp de 26 de zile, intr-un tanc de inox captusit pe interior cu doage natur (fara prajire), de stejar Transilvanean.
Maturare: Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique-uri de stejar transilvanean natur, fara prajire, cu cel mai inalt indice de finete. In tot acest timp s-a efectuat cate un battonage la fiecare 10 zile.
Note degustare
Un vin galben verzui. Olfactiv, isi etaleaza elegant cu deosebita rigoare, straturile aromatice: In prima cupola revarsa arome de soc si ardei gras, in cea de-a doua cupola apar aromele de tei, flori albe montane si piersica. In cea de-a treia cupola gasim note de kerosen, placinta de mere si un melanj de condimente si minerale subtil reprezentate, precum cocos, rozmarin, sare si cremene. Gustativ, avem o structura implinita, puternica, transpusa vertical intr-un extract ridicat, bazat pe aciditate. Batonnage-ul si baricarea timp de 6 luni i-a stabilit o fundatie pe care aromele s-au asezat in straturi si s-au stabilizat foarte bine la nivel molecular. Ca si atare olfactivul si gustativul se pierde unul in altul. Olfactivul ne sugereaza gustul, iar gustul implineste perceptia aromatica, printr-un incipient efect sinestezic.
Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius.
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 72 ore. S-a selectat mustul ravac, care a fost supus unei fermentatii alcoolice secventiale, timp de 26 de zile, intr-un tanc de inox captusit pe interior cu doage natur (fara prajire), de stejar Transilvanean.
Maturare: Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique-uri de stejar transilvanean natur, fara prajire, cu cel mai inalt indice de finete. In tot acest timp s-a efectuat cate un battonage la fiecare 10 zile.
Note degustare
Un vin galben verzui. Olfactiv, isi etaleaza elegant cu deosebita rigoare, straturile aromatice: In prima cupola revarsa arome de soc si ardei gras, in cea de-a doua cupola apar aromele de tei, flori albe montane si piersica. In cea de-a treia cupola gasim note de kerosen, placinta de mere si un melanj de condimente si minerale subtil reprezentate, precum cocos, rozmarin, sare si cremene. Gustativ, avem o structura implinita, puternica, transpusa vertical intr-un extract ridicat, bazat pe aciditate. Batonnage-ul si baricarea timp de 6 luni i-a stabilit o fundatie pe care aromele s-au asezat in straturi si s-au stabilizat foarte bine la nivel molecular. Ca si atare olfactivul si gustativul se pierde unul in altul. Olfactivul ne sugereaza gustul, iar gustul implineste perceptia aromatica, printr-un incipient efect sinestezic.
Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.90% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |