Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si apoi sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura: o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Strugurii din cele doua soiuri au fost culesi impreuna si vinificati impreuna. Maturarea se realizeaza pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: galben-verzuie, stralucitoare.
Olfactiv: vinul prezinta o intensitate aromatica ridicata, eleganta, cu arome de pere Williams, flori de portocal si citrice.
Gustativ: etaleaza o structura delicata care ascunde o aciditate reconfortanta, datorata personalitatii vanjoase a fetestii regale.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete si apoi sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura: o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Strugurii din cele doua soiuri au fost culesi impreuna si vinificati impreuna. Maturarea se realizeaza pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Note degustare
Culoare: galben-verzuie, stralucitoare.
Olfactiv: vinul prezinta o intensitate aromatica ridicata, eleganta, cu arome de pere Williams, flori de portocal si citrice.
Gustativ: etaleaza o structura delicata care ascunde o aciditate reconfortanta, datorata personalitatii vanjoase a fetestii regale.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |